Toimintamme suunniteltujen sähkökatkojen aikana

13.12.2022

Suomen sähkönjakelusta vastaava kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj on varoittanut sähköpulasta, joka mahdollisesti kohtaa Suomea ensi talven aika. Mikäli sähkön saatavuus ei vastaa kulutusta, joudutaan tilanteeseen, missä viimeiseksi vaihtoehdoksi jää sähkön jakelun keskeytykset. Jos jakelu keskeytyksiin joudutaan turvautumaan, suunnitellut keskeytykset toteutetaan alueellisina 1–2 tunnin sähköjakelun keskeytyksinä, joista tiedotetaan etukäteen.

Toiminta suunniteltujen sähkökatkojen aikana:

  • Laskentakeskusten ja kuljetusyksiköiden toiminta lopetetaan hallitusti ennen sähkökatkon alkua
  • Kuljetusreitit pyritään saamaan liikkeelle ennen yksikössä alkavaa sähkökatkoa
  • Tilitysten laskentaa ja vaihtorahojen pakkausta ei voida suorittaa sähkökatkojen aikana
  • Kuljetukset pyritään suorittamaan alueellisten sähkökatkojen aikana, niiltä osin kuin tilanne sen mahdollistaa
  • Sähköjen palauduttua, yksikön toiminnot käynnistetään hallitusti

Mahdolliset sähkönjakelun keskeytykset aiheuttavat häiriöitä meidän kaikkien liiketoimintaan ja elämään. Loomis Suomi Oy:n toimintojen osalta se voi tarkoittaa viivästyksiä tilitysten laskennassa, vaihtorahojen pakkauksessa ja häiriöitä arvokuljetuspalveluissa.

Mahdollisten alueellisten sähkökatkojen aikana pyrimme tuottamaan arvokuljetuspalvelun mahdollisimman normaalisti. Toivomme, että asiakkaamme pystyisivät sähkökatkon aikana luovuttamaan ja vastaanottamaan arvolähetyksiä, jos se suinkin on mahdollista turvallisesti toteuttaa.

Toivomme asiakkaitamme varautumaan vaihtorahojen osalta pakkaustuotannon tai kuljetuspalveluiden häiriöihin. Mikäli sähkökatkot tapahtuvat yllättäen ja ilman ennakkotietoa, perustuu toiminta Loomis Suomi Oy:n jatkuvuussuunnitteluun ja tilanteen mukaiseen johtamiseen.