Loomis AB ostaa ranskalaisen CPoR Devises –yhtiön koko osakekannan

04.06.2018

Loomis AB on kokonaan omistaman tytäryhtiönsä välityksellä sopinut ostavansa 100 prosenttia ranskalaisen CPoR Devisesin (CPoR) osakkeista. CPoR on osa Pariisin Euronextissa listattua Tessi-konsernia.

CPoR on ranskalainen luottolaitos, jonka päätoimialana on ulkomaisen valuutan (FX) ja kullan toimittaminen.

FX-palveluihin kuuluvat pankkien ja valuutanvaihtopisteiden setelien osto ja myynti, pankkialan valuutan osto ja myynti sekä Ranskassa ja muilla ranskankielisillä alueilla toimiva arvokuljetuspalvelu.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Pariisissa, Ranskassa ja sivuliikkeet sijaitsevat Lyonissa, Marseillessa ja Nizzassa.

Yrityksen arvo on noin 70 miljoonaa euroa. CPoR: llä on noin 130 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto vuonna 2017 oli noin 37,5 miljoonaa euroa.

Hankinnan ei odoteta vaikuttavan olennaisesti Loomis-konsernin osakekohtaiseen tulokseen vuonna 2018.

"Oston myötä Loomis laajentaa valuuttakurssitarjontaansa Skandinaviasta maailman suurimpiin matkailumarkkinoihin. Hankinta on täysin kokonaisstrategiamme mukaista. Yritysosto antaa meille mahdollisuuden toimia aktiivisesti Ranskan FX-markkinoilla ja toimia paikallisena FX-jälleenmyyjänä pankkien ja muiden asiakkaiden kanssa. CPoR:n ja Tessi-konsernin johdolla yritys on kasvanut laadukkaaksi palveluntarjoajaksi, joka kunnioittaa sekä työntekijöitään että asiakkaitaan. Olen erittäin tyytyväinen voidessani toivottaa tervetulleiksi kaikki uudet työntekijät ja asiakkaat Loomis-konserniin ja odotan innolla FX-liiketoiminnan kehittämistä Ranskassa ja eri puolilla Eurooppaa ", toteaa Loomiksen toimitusjohtaja Patrik Andersson.

 

Lisätietoja

Patrik Andersson
President and CEO

Box 702 101 33 Stockholm Besöksadress: Drottninggatan 82, plan 2
+46 (0)8 522 920 51
http://www.loomis.com
patrik.andersson@loomis.com

Loomis AB

Mail: Box 702, SE-101 33 Stockholm, Sweden.
Visit: Drottninggatan 82, SE-111 36 Stockholm, Sweden.
+46 8 522 920 00
http://www.loomis.com
info@loomis.com

Loomis tarjoaa turvallisia ja tehokkaita kokonaisratkaisuja rahan ja muiden arvoesineiden jakeluun, käsittelyyn, varastointiin ja kierrätykseen. Loomiksen asiakkaita ovat pankit, vähittäiskaupat ja muut yritykset. Loomis toimii yli 400 konttorin kansainvälisellä verkostollaan yli 20 maassa. Loomis työllistää noin 24 000 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 17,2 miljardia kruunua. Loomis on listattu Nasdaq Stockholm Large-Cap -luettelossa.