Automatia siirtyy Loomis AB:n omistukseen

26.02.2020

Danske Bank, Nordea ja OP Ryhmä myyvät Automatia Pankkiautomaatit Oy:n koko osakekannan käteisen rahan käsittelyyn keskittyneelle Loomis AB:lle. Myyjät ovat kaupan yhteydessä sopineet uusista pitkäaikaisista palvelusopimuksista ja ovat jatkossakin Automatian asiakkaita. Kaupalla ei ole vaikutusta Automatian palveluihin, kuten Otto-käteisautomaattiverkoston toimintaan.

 

”Kansainvälisesti käteisen ja maksamisen palveluihin keskittynyt uusi omistaja pystyy varmistamaan Automatialle erinomaiset edellytykset korkealaatuisten käteispalveluiden tarjoamiseen myös jatkossa. Uusi omistusrakenne selkeyttää Automatian roolia itsenäisenä asiantuntijana ja palveluntarjoajana. Kuluttajille kauppa ei aiheuta muutoksia palveluihin”, toteaa Automatian hallituksen puheenjohtaja Petri Nikkilä.

 

Automatia perustettiin vuonna 1994. Yhtiö on siitä lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt Otto-automaattiverkostoa sekä tarjonnut pankeille valtakunnallisia rahahuoltopalveluita. Automatian omistajapankit ovat huolehtineet käteisen saatavuudesta lisäksi tarjoamalla asiakkailleen mahdollisuuden nostaa rahaa kauppojen kassoilta. Käteistä voi nostaa Suomessa kaiken kaikkiaan noin 5 000 pisteestä.

 

”Saamme Automatiasta osaamista ja kokemusta käteisautomaattipalveluista sekä digitaalisista maksujärjestelmistä. Tämä on meille hieno mahdollisuus laajentaa tarjontaamme käteisautomaateilla. Loomis omistajana jatkaa Automatian liiketoiminnan kehittämistä ja hyödyntää sen osaamista sekä maksualustaa kansainvälisesti. Toivotamme kaikki uudet asiakkaat ja työntekijät tervetulleiksi Loomikselle”, sanoo Loomis AB:n pääjohtaja Patrik Andersson.

 

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten, mukaan lukien Kilpailu- ja kuluttajaviraston, hyväksynnän.

 

Kaikkiin kyselyihin Loomis Suomi Oy:n osalta vastaa toimitusjohtaja Harri Veijola.

 

Harri Veijola

toimitusjohtaja

harri.veijola@fi.loomis.com

0204 30 3001

 

Lue myös  Loomis AB:n tiedote:
 https://www.loomis.com/en/media/press-releases?page=/perma/press/1778741